Aan het einde van dit schooljaar wil ik mijn google analytics certificaat hebben gehaald en de kennis kunnen toepassen in de praktijk.

SMART geformuleerd

Specifiek: door dit doel wil ik precies bereiken dat ik meer kennis krijg over de traffic van een website en hoe ik deze kan verbeteren. Dit kan ik later als ondernemer goed gebruiken als ik mijn website moet bouwen en onderhouden.

Meetbaar: Ik kan het resultaat laten zien door middel van het behalen van mijn google analytics certificaat en door feedback te vragen aan het bedrijf waar ik mijn kennis op ga toepassen.

Acceptabel: Ik wil dit doel voor mezelf halen en voor mijn opkomende eigen bedrijf.  Mijn incubatorgroepje vindt dit ook goed, omdat dit alleen maar voordelen met zich meebrengt ook voor ons eigen bedrijf.

Realistisch: Dit doel is realistisch, omdat iedereen zijn google analytics certificaat zou kunnen behalen.

Tijdgebonden: Het doel is tijdgebonden, omdat ik het doel aan het einde van dit schooljaar wil hebben behaald.

 

Hoe gaat dit mij een betere ondernemer maken?

Dit leerdoel gaat mij een betere ondernemer maken, omdat ik als ondernemer een website ga bouwen. Deze website moet ik kunnen optimaliseren, zodat mijn bezoekers ook daadwerkelijk iets gaan bestellen. Ik ga, nadat ik mijn google analytics certificaat heb gehaald, mijn kennis toepassen op een bestaand bedrijf. De eisen die ik voor dit bedrijf stel zijn dat het een bedrijf moet zijn met een website waar google analytics op zit. Ik wil iemand laten meekijken die er verstand van heeft en het liefst ook zijn google analytics certificaat heeft behaald.

 

Planning

Activiteiten

Het halen van mijn beginners Google analytics certificaat

Wat houdt deze cursus in?

Bij deze cursus leer je hoe je het programma google analytics kunt gebruiken. Met google analytics kun je allerlei inzichten krijgen over een website, je kunt bijvoorbeeld door google analytics inzicht krijgen op welke pagina bezoekers van je website  afhaken. Zo kun je met deze gegevens je website aanpassen op basis van het gedrag van je bezoekers. 

Waarom heb ik deze cursus gedaan?

Ik heb deze cursus gedaan om er een betere ondernemer van te worden. Het behalen van mijn google analytics certificaat helpt mij hierbij, omdat ik als ondernemer in de toekomst een website nodig heb en deze ook dien bij te houden. De cursus van google analytics staat volledig in het teken van je website te kunnen optimaliseren, zo kun je bijvoorbeeld door google analytics inzichten krijgen waardoor je meer traffic op je website kan genereren en een hogere conversie kunt behalen. 

Wat heb ik bij deze cursus geleerd?

Ik heb bij deze cursus geleerd hoe ik google analytics gebruik en inzichten in een website krijg die je anders niet zomaar kan krijgen. Aan de hand van de kennis die ik met deze cursus heb opgedaan, zou ik in blok 3 een rapport kunnen opstellen met een advies erin verwerkt om een website te kunnen optimaliseren. 

Hoe heb ik deze cursus ervaren?

Ik vond het een lastige cursus om te doen, omdat de cursus in het engels werd afgenomen en het was vaktaal die ik soms niet helemaal kon begrijpen. Ik heb al de filmpjes gekeken en aantekeningen gemaakt waardoor de testen toch redelijk gemakkelijk gingen, alleen heb ik de vierde test een keer opnieuw moeten doen.  Ook ben ik uit mijn comfort zone gegaan, normaal zou ik zo een cursus niet doen. Over het algemeen was het een nuttige en pittige cursus om te volgen, maar ik heb er wel veel aan gehad. 

Google analytics huberts advies

Wat houdt deze activiteit in?

Ik heb voor het bedrijf Huberts advies een analyse gemaakt voor de website  Hubertsadvies.nl. Ik heb deze activiteit gedaan door de bezoekers op de website te analyseren met het programma van google analytics. In de analyse heb ik verschillende gegevens behandeld die ik belangrijk genoeg vond om te vermelden aan de eigenaar. Na de analyse gemaakt te hebben heb ik Meneer Hubert gecontacteerd via de mail met de analyse en de vraag of ik hem telefonisch het rapport toe kon lichten. In het telefonische gesprek heb ik vertelt wat mij opviel en ik heb een advies gegeven naar aanleiding van de ondervindingen in die ik in de analyse had beschreven.  

Waarom heb ik deze activiteit gedaan?

Ik heb deze activiteit gedaan, als gevolg van de google analytics cursus in blok 2. Ik heb een analyse gemaakt voor de website van ‘Huberts advies’, omdat ik de kennis die ik bij de cursus van google analytics wilde testen in de praktijk. Ik wilde het bedrijf  helpen met de website in te richten door inzichten te krijgen en het bedrijf te adviseren.  Als ondernemer is het ook belangrijk dat je de bezoekers van je website kan analyseren, Google analytics is hiervoor een bekend programma.  Waardoor het begrijpen en het kunnen gebruiken van dit programma, mij helpt om een betere ondernemer te worden. 

Hoe heb ik deze activiteit ervaren?

Ik vond het programma van google analytics interessant om te gebruiken. Ik heb mijn kennis getest en ik wist het programma goed te gebruiken. Het was soms nog zoeken naar waar ik de juiste informatie vandaan kon halen, maar achteraf heb ik alles kunnen vinden. Ook het telefoongesprek was fijn, hier kon ik toelichten wat mijn ondervindingen waren en wat mijn verdere advies was. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik het programma van google analytics onder controle heb en dat ik hiermee aan het werk kan. 

Feedback op mijn rapport

Reflectie op de feedback

De feedback die ik terug heb gekregen naar aanleiding van mijn analyse en het telefoongesprek, is erg positief. Meneer Hubert geeft aan dat hij het positief vindt dat ik eerst het rapport heb gestuurd en daarna het rapport heb toegelicht door middel van een telefoongesprek. Ik vond dit ook erg fijn om het rapport toe te lichten in een telefoongesprek. Ik heb in het telefoongesprek al de vragen die meneer Hubert had beantwoord en alles duidelijk uitgelegd. Ik ben erg blij dat ik door middel van mijn analyse het bedrijf heb geholpen met de inrichting van de website. Ik hoop dat er wat met mijn analyse wordt gedaan en dat de website verbeterd wordt.

Urenverantwoording

  • Het halen van mijn google analytics beginners certificaat: 4 uur. Dit activiteit heeft minder lang geduurd dan de 15 uur die ik in mijn planning had opgenomen, omdat de 15 uur die ik heb geschreven te lang was voor de uren die ik erin heb gestopt. 
  • Rapport schrijven en toelichten aan ‘Hubberts advies’: 16 uur. Dit activiteit heeft langer geduurd dan de 5 uur die ik in mijn planning had opgenomen, omdat ik het activiteit erg heb onderschat.